تجارت الکترونیکی
   تالار بحث واندیشه
آخرین ارسال
رفتن به ارسالنکته هائی ا...(0)
 بوسیله admin1
 در چهارشنبه، ۱۷ شهریور ۱۳۸۹ ساعت چهارشنبه، ۱۷ شهریور ۱۳۸۹
رفتن به ارسالذکر حق (2)(0)
 بوسیله admin1
 در پنجشنبه، ۱۱ شهریور ۱۳۸۹ ساعت پنجشنبه، ۱۱ شهریور ۱۳۸۹
رفتن به ارسالذکر حق(0)
 بوسیله admin1
 در سه شنبه، ۰۲ شهریور ۱۳۸۹ ساعت سه شنبه، ۰۲ شهریور ۱۳۸۹
رفتن به ارسالنکته هایی ا...(0)
 بوسیله admin1
 در سه شنبه، ۲۶ مرداد ۱۳۸۹ ساعت سه شنبه، ۲۶ مرداد ۱۳۸۹
رفتن به ارسالفضیلت ماه م...(0)
 بوسیله admin1
 در سه شنبه، ۱۹ مرداد ۱۳۸۹ ساعت سه شنبه، ۱۹ مرداد ۱۳۸۹

[دستیابی به انجمن]

آمار انجمن
مجموعروزانه
عناوین:114  0.11
کاربران:19  0.02
انجمن‌ها
Category بحث علوم حو
  Category فقه
Category  مسائل شهري
  Category اجتماعي
Category مسائل استام
  Category اجتماعي
Category  احكام شرعي
  Category حج
کاربران حاضر
در حال حاضر هیچ کاربری حاضر نیست.

شما کاربر مهمان هستید. با کلیک روی اینجا می‌توانید عضو سایت شوید
نام کاربری
کلمه عبور
 یادآوری
   منوی اصلی
   عکس روز

"حضرت آیت الله کازرونی به مناسبت حضور حماسی ملّت آگاه و غیور در راهپیمائی 22 بهمن پیام تشکر صادر نمودند. "
   کاربران حاضر
فعلا:
1 مهمان و 0 کاربران ثبت نام شده حاضر.

شما کاربر مهمان هستید. با کلیک روی اینجا می‌توانید عضو سایت شوید
   ورود کاربران

برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید

صفحه انجمنهای دفتر عضو مجلس خبرگان رهبری و نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرج

ارسال عنوان جدید   پاسخ دهی به عنوان
نمایش عنوان قبلی نسخه قابل چاپ ورود برای بررسی پیامهای خصوصی نمایش عنوان بعدی
نویسنده پیام
admin1حاضر نیست
ارسالارسال شده: یكشنبه، ۲۳ خرداد ۱۳۸۹

عضو شده: چهارشنبه، ۰۷ آذر ۱۳۸۶
‌ارسال‌ها: 115

وضعیت: حاضر نیست
باسمه تعالی
شیعه شناسی
حضرت امام باقر علیه السلام به جابر فرمود:
یا جابر ایکتفی من ینتتحل التشیع ان یقول یحبّنا اهل البیت؟فوالله ما شیعتنا الا من اتقی الله و اطاعه و ما کانوا یعرفون. یا جابر الا بالتواضع و التخشع و الامانه و کثره ذکر الله و الصوم و الصلاه و البّر بالوالدین و التعهد للجیزان من الفقراء و اهل المسکنه و الغارمین و الایتام و صدق الحدیث و تلاوه القرآن و کف الالسن عن الناس الا من خیر و کانوا امناء عشائرهم فی الاشیاء.ای جابر آیا کافی است که شخصی خود را شیعه بداند و فقط ادعا کند که اهلبیت پیامبر را دوست دارد و دیگر دست به تلاش و عمل نزند قسم به خداوند شیعیان ما جز اهل تقوی و طاعت نیستند و همیشه بعنوان انسانهای دارای ویژگی های مثبت شناخته می شوند.آنان با تواضع و خشوع و اداء امانت و ذکر زیاد و روزه و نماز و نیکی به پدر ومادر و تعهد نسبت به همسایگان فقیر و مسکین و بدهکار و ایتام و صدق حدیث و تلاوت قرآن و نگهداری زبان جز به نیکی یاد کردن از دیگران شناخته می شوند و همیشه امینان قبیله خود بوده اند. وی می گوید به امام عرض کردم امروز کسی که جامع همه این صفات باشد کم پیدا می شود گویا جابر فکر نمی کرد که این گونه بودن شرط شیعه است لذا حضرت فرمود: یا جابر لا تذهبن بک المذاهب حسب الرجل ان یقول احب علیا و اتولاه ثم لا یکون مع ذلک فعلالاً فلو قال انی احب رسول الله صلی الله علیه وآله فرسول الله صلی الله علیه و آله خیر من علی علیه السلام ثم لا یتبّع سیرته ولا یعمل سنتّه ما نفعه حبه ایاه شیئاً.فاتقوا و اعملوا لما عندالله لیس بین الله وبین احد قرابه احب العباد الی الله و اکرمهم علیه اتقاهم و اعملهم بطاعته یا جابر فوالله ما یتقرب الی الله تبارک وتعالی الا بالطاعه و ما معنا برائه من النار و لا علی الله لاحدمن حجه من کان لله مطیعاً فهو لنا ولی و من کان لله عاصیاً فهو لنا عدو و لا تنال و لا یتنا الا بالعمل و الورع. ای جابر فریب روشهای باطل را نخور آیا کافی است کسی بگوید علی را دوست دارم اما فعالیتی در این مسیر نداشته باشد؟ اگر کسی بگوید رسول خدا صلی الله علیه و آله را دوست دارم ولی تابع سیره و سنت او نباشد صرف محبت بدرد او نمی خورد پس تقوی پیشه کنید بخاطر ثواب خداوند اعمال را انجام دهید هیچگاه بین خداوند و کسی قرابت نیست بهترین بندگان نزد خداوند با تقواترین و باطاعت ترین آنهاست. ای جابر به ولایت خداوند کسی نمی رسد مگر از طریق طاعت و با ما برائتی از آتش نیست و خداوند بر همگان حجت دارد هر کس مطیع خداوند باشد ولی ماست و هر کس معصیت کار دشمن ما خواهد بود و ولایت ما جز با عمل و تقوی و دوری از گناه حاصل نمی شود.1
در این حدیث نورانی امام اوصافی را برای شیعیان بر می شمارد که در یک جمله تقوی و طاعت را بعنوان توصیف کلّی ذکر می کند و سپس اوصاف خاصی از قبیل:
1ـ تواضع و فروتنی چه در مقابل خداوند و چه در مقابل بندگان یکی از اوصاف شیعیان می باشد.
بلندیت باید تواضع گزین که آن بام را نیست سلم جز این
یکی از مصادیق تواضع ، برابر بودن حاکمان و قدرتمندان با مردم عادی است بگونه ای که امتیاز خاصی برای خود قائل نباشند. یکی از مشکلاتی که حکومت ها را همیشه تهدید می کند امتیازات ویژه و بی جهت و غیر عقلائی و دینی است این رانت ها لطمه می زند و خلاف تواضع حاکمان است. در تاریخ آمده که طلحه و زبیر خدمت امیر مومنان رسیدند و وقتی با عطای کم حضرت مواجه شدند گفتند عمر بیش از این ها به ما می داد. حضرت پرسید: ما یعطیکما رسول الله صلی الله علیه وآله .رسول خدا چقدر بشما می داد آنها ساکت شدند.
---------------------------
1ـ بحار ج 67/98.

حضرت فرمود: الیس کان رسول الله صلی الله علیه وآله یقسّم بالسوّیه بین المسلمین. قالا نعم. قال فسنه رسول الله صلی الله علیه و آله اولی بالاتباع عندکم ام سنه عمر؟قالا سنه رسول الله صلی الله علیه وآله یا امیر المومنین لنا سابقه و عناء و قرابه قال سابقتکما اسبق ام سابقتی؟ قالا سابقتک قال فقر ابتکما ام قرابتی؟ قالا قرابتک قال فعناء کما اعظم من عنائی قالا عناءک قال فوالله ما انا و جیرانی هذا الا بمنزله واحده و اوما بیده الی الاجبر.
در میان شیعیان باید این معنی یعنی تواضع قدرتمندان جامعه کاملتر و روشنتر دیده شود چون شرط شیعه بودن است.
تواضع زگردن فرازان نکوست گدا گر تواضع کند خوی اوست
2ـ امانت داری:در شأن اهل ایمان خداوند فرمود: والذین هم لأماناتهم و عهدهم راعون. مومنان کسانی هستند که نسبت به عهد و پیمان رعایت کننده هستند.1 قال رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمود:
لا تنظروا الی کثره صلاتهم و صومهم و کثره الحج و المعروف و طنطنتهم باللیل و لکن انظروا الی صدق الحدیث و اداء الآمانه. به زیادی نماز و روزه نگاه نکنید و نیز به بیداری شب و ذکر بلکه به راستگوئی و اداء امانت نگاه کنید.2
و فرمود: لا ایمان لمن لا امانه له.من خان امانه فی الدنیا و لم یردّ ها الی اهلها ثم ادرکه الموت مات علی غیر ملتی و یلقی الله و هو علیه غضبان. ایمان ندارد کسی که امانت دار نیست هر کس خیانت در امانت کند و آن را به صاحبش برنگرداند و بمیرد بر آئین اسلام نمرده است و خداوند در حالی که بر او خشمگین است ملاقات می کند.3
برخیز تا به عهد امانت وفا کنیم تقصیرهای رفته به خدمت قضا کنیم.
در تاریخ آمده که بعد از هجرت پیامبر صلی الله علیه و آله از مکه و خوابیدن علی علیه السلام بجای حضرت و نزول آیه و من الناس من یشری نفسه ابتغاء مرضات الله و جان سلامت بردن پیامبر حضرت وقتی به قبا رسید توقف کرد و فرمود: وارد شهر نمی شوم تا علی برسد و نامه ای توسط ابو واقد به علی نوشت که امانت هائی که مردم مکه نزد من گذارده بودند به صاحبانشان برگردان و سپس به مدینه بیا حضرت هم همین کار را کرد و خود و فواطم را یعنی فاطمه علیه السلام دختر رسول خدا و فاطمه بنت اسد و فاطمه بنت زبیر بن عبدالمطلب را برداشته و عازم مدینه شدند.
3ـ کثره نماز و روزه و یاد خداوند و نیز نیکی به پدر و مادر از اوصاف شیعیان می باشد. امام صادق علیه السلام فرمود:ینبغی للمومن ان یکون فیه ثمانی خصال و قوراً عنه الهزاهز صبوراً عند البلاء ، شکوراً عند الرخاء، قانعا بمارزقه الله، لا یظلم الآعداء و لا یتحامل للأصدقاء بدنه منه فی تعب و الناس منه فی راحه ان العلم خلیل المومن و الحلم و زیره و العقل امیر جنوده والرفق اخوه و البرّ و الذه. سزاوار است که مومن داری هشت خصلت باشد در سختی ها ثابت قدم و هنگام بلا صابر و هنگام نعمت شاکر، به آنچه خداوندروزی او کرده قانع باشد، اهل ظلم و ستم حتی به دشمنان خود نباشدو بخاطر دوستان از مسیر حق خارج نشود،بدنش را در سختی قرار دهد و مردم از او در راحتی باشند، همانا علم دوست مومن و حلم وزیر او و عقل فرمانروای وجود او و رفق و مدارا برادر اوست.4
5ـ رعایت حقوق همسایگان خصوصاً ضعفاء و ایتام و بدهکاران و صدق حدیث و تلاوت قرآن و باز داشتن زبان در ارتباط با مردم جز به خیر از اوصاف مهم شیعیان می باشد.
------------------------
1ـ مومنون/8
2ـبحار ج 75/114 ح 5.
3ـ بحار ج 75/171ح 3
4ـ کافی ج 2/44.

نمایش پروفایل کاربری ارسال پیام خصوصی نمایش سایت وب ارسال کننده  
پاسخ با متن بازگشت به بالا
نمایش ارسالها از قبلی:     
رفتن به:  
تمام زمانها مطابق GMT + 3.5 ساعت هستند
ارسال عنوان جدید   پاسخ دهی به عنوان
نمایش عنوان قبلی نسخه قابل چاپ ورود برای بررسی پیامهای خصوصی نمایش عنوان بعدی