|
| نویسنده |
پیام |
admin1
|
|
ارسال شده: دوشنبه، ۲۴ خرداد ۱۳۸۹
|
|
عضو شده: چهارشنبه، ۰۷ آذر ۱۳۸۶
وضعیت: حاضر نیست
|
|
باسمه تعالی
سیمای شیعیان در کلام معصومین
چهره شیعیان در کلام معصومین بطور گسترده مطرح و همیشه بر این مسأله تأکید شده که باید اخلاق و تقوی در رفتار شیعیان وموالیان اهل بیت علیه السلام دیده شود.
در کتاب شریف اصول کافی امام صادق علیه السلام می فرماید: من و پدرم از خانه بیرون رفتیم تا در مسجد مدینه میان قبر و منبر رسیدیم.در آن جا به گروهی از شیعیان برخورد کردیم. پدرم به آنها سلام کرد و فرمود:
انی والله لأحب ریاحکم و ارواحکم فاعینونی علی ذلک بورع و اجتهاد و اعلموا ان ولایتنا لا تنال الا بالورع و الاجتهاد و من ائتم منکم بعید فلیعمل بعمله انتم شیعه الله و انتم انصار الله و انتم السابقون الأولون و السابقون الاخرون و السابقون فی الدنیا و السابقون فی الاخره الی الجنه قد ضمنا لکم الجنه بضمان الله عز و جل ضمان رسول الله صلی الله علیه وآله و الله ما علی درجه الجنه اکثر ارواحاً منکم فتنافسوا فی فضائل الدرجات انتم الطیبون و نساوکم الطیبات کل مومنه حوراء عیناء و کل مومن صدیق ولقد قال امیر المومنین علیه السلام لقنبر یا قنبر ابشر و بشر و استبشر فوالله لقدمات رسول الله صلی الله علیه و آله و هو علی امته ساخط الا الشیعه الا و ان لکل شیء عزّ او عز الاسلام الشیعه الا و ان لکل شیء دعامه و دعامه الاسلام الشیعه الا و ان لکل شیء ذروه و ذروه الاسلام الشیعه و ان لکل شیء شرفا و شرف الاسلام الشیعه الا و ان لکل شیء سیدا و سید المجالس مجالس الشیعه الا و ان لکل شیء اماما و امام الارض ارض تسکنها الشیعه.و الله لولا ما فی الارض منکم ما رایت بعین عشبا ابدا و الله لولا ما فی الارض منکم ما انعم الله علی اهل خلافکم و لا اصابوا الطیبات ما لهم فی الدنیا و لا لهم فی الاخره من نصیب. کل ناصب و ان تعبدو اجتهد منسوب الی هذه ولایه.
عامله ناصبه تصلی نارا حامیه.1
فکل ناصب مجتهد فعمله هباء شیعتنا ینطقون بنور الله عز و جل و من یخالفهم ینطقون بتفلّت. والله ما من عبد من شیعتنا ینام الا اصعدالله عزو جل روحه الی السماء فیبارک علیها فان کان قد اتی علیها اجلها جعلها فی کنوز رحمه و فی ریاض جنته و فی ظلّ عرشه و ان کان اجلها متأخراً بعث بها مع امنته من الملائکه لیردّها الی الجسد الذی خرجت منه لتسکن فیه والله ان حاجّکم و عمارکم لخاصه الله عز وجل و ان فقراءکم لأهل الغنی و ان اغنیاء کم لأهل القناعه و انکم کلکهم لأهل دعوته و اهل اجابته.قسم به خداوند من شما را به همه وجود دوست دارم باتقوی و ورع و اجتهاد مرا کمک کنید و بدانید که ولایت ما جز با ورع و اجتهاد به کسی نمی رسد و هر کسی به کسی اقتداء می کند باید به عمل او نیز عمل نماید شما شیعیان و پیروان خداوند و یاران او و پیشگامان اولی ها و آخرینها و در دنیا و آخرت پیشتازید بهشت را برای شما ضمانت کردیم به ضمانت خداوند و رسول او در بهشت کسی از شما شیعیان برتر نیست پس در کسب فضائل و مناقب بکوشید شما پاکیزه هستید چه مردان و چه زنانتان و در بهشت مستقر خواهید بود. امیر مومنان علیه السلام به قنبر فرمود: ای قنبر بر تو باد بشارت و خوش باش و به دیگران نیز بشارت بده که رسول خدا صلی الله علیه وآله از دار دنیا رفت در حالی که بر امت خود غضبناک بود مگر بر شیعه، برای هر چیز عزتی است و عزت اسلام شیعه است و برای هر چیز پایه و اساسی است و پایه و اساس اسلام شیعه است و هر چیزی دارای اوج و بلندی است و شیعه اوج اسلام است و برای هر چیز شرافتی است و شرافت اسلام شیعه است و برای هر چیز سید و سروری است و سید و سرور مجالس مجالس شیعیان است و برای هر چیز امام و پیشوائی است و امام و پیشوای زمین جایگاهی است که شیعیان سکونت دارند. 2
---------------------------
1ـ غاشیه/3و4. 2ـ کافی ج 8/214.
قسم به خداوند اگر شما نبودید سبزی و خرمی نبود و اگر شما نبودید لطف خداوند از دیگران سلب می شد آنان که مخالف شما هستند در آخرت نصیبی نخواهند داشت و انسانهائی که بغض اهل بیت را دارند هر چقدر تلاش و کوشش کنند مشمول این آیه هستند که تلاش می کنند ولی به آتش سوزان می رسند شیعیان با نور الهی سخن می گویند و مخالفان با تفرّق و تشتت.....
یکی از شواهد فضائل یاد شده یقین بالا و استقامتی است که شیعیان در طول تاریخ از خود نشان داده اند با اینکه انواع محرومیت ها را کشیده اند اما دل از دلدادگی اهل بیت برنداشتند. نمونه های گسترده ای در تاریخ می توان دید. ابن هشام نقل می کند:
عدی بن حاتم که یکی از چهره های ماندگار عالم تشیع است. به دست رسول خدا صلی الله علیه و آله اسلام آورد. مردی اهل جود و سخاوت بود. شاعری به نزد وی آمد و گفت: اباظریف تو را مدحی گفته ام گفت: تأمل کن تا تو را آگاه کنم. در زمان خود هزار درهم و هزار میش و سه بنده ویک اسب به تو می دهم و بر حسب عطا مرا مدح کن. او سپس مدح خود را بیان کرد.وی پس از رسول خدا صلی الله علیه وآله ساکن کوفه شد. در جنگ های جمل، صفین و نهروان در رکاب امیر مومنان بود. در جمل یک چشم او جراحت برداشت و نابینا شد و پسرانش در جنگ صفین همه به شهادت رسیدند. در سال 67 هجری هم وفات کرد.در زمان خلافت معاویه بر وی وارد شد. معاویه زبان طعن گشود و گفت: ای عدی چرا پسرانت را با خودت نیاوردی؟ گفت: همگی در رکاب امیرمومنان کشته شدند. معاویه گفت: علی در حق تو انصاف را رعایت نکرد فرزندان تو را به کشتن داد و فرزندان خود را باقی گذاشت.عدی گفت: نه من شرط انصاف بجای نیاوردم. علی کشته شد ولی من هنوز زنده ام.
دور از حریم کوی تو شرمنده مانده ام شرمنده مانده ام که چرا زنده مانده ام
معاویه گفت: می دانی که هنوز قطره ای از خون عثمان باقی است که ستانده نمی شود مگر به خون شریفی از اشراف یمن.عدی گفت: سوگند به خدای که آن دلها که آکنده از خشم تو بود هنوز در سینه های ماست و آن شمشیرها که تو را با آن قتال می کردیم بر دوش ماست. همانا اگر از در غدر و خدعه وارد شوی تو را به شر می رسانیم بدان که قطع حلقوم و سکرات مرگ بر ما آسان تر است از این که سخنی ناروا در حق علی بگوئی و ما بشنویم و اگر شمشیر بکشی در مقابلت شمشیر می کشیم. معاویه وقتی این صلابت را دید سخن خود را تعییر داد و به اطرافیان خود گفت که کلمات عدی را مکتوب سازید که همه پند و اندرز است.1
------------------------
1ـ سیره ابن هشام /579. |
|
|
| |
|
|
|
 |
|
|
|